30.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Вярвай повече в себе си!

Едно е сигурно, винаги има утре!

Неугасваща надежда

Всеки човек понякога губи надежда за каквото и да било. А всички знаем, че угасне ли пламъка в душата, идва ред на мрака и самотата в него. Това са едни от най – тежките моменти в живота, в които е хубаво да има кой да ни върне онази малка светлинка, която да ни води и топли когато имаме нужда.

Когато потънем в нищото

Тогава се събужда онази част която не е от нас, която не сме виждали или усещали почти през целия си съзнателен живот. Става дума за онзи вечно ядосан, изпълнен с омраза човек, който изглежда, че всячески се опитва да затрие целия свят. Уви ако не погледнем какво се крие зад това чудовище, ще приемем тази форма на човека за истинската му.

А проблемът, е в това, че никой не иска да разбие стените от лед около тази премръзнала душа, и да я стопли с неговата светлина. Да, никой не е длъжен да го прави. Никой не е ангел, че да го прави. Да точно! Никой не е обещавал да бъде просто човек.

Странно ли е, че в същия онзи момент в който сме осъдили някого, че е еди какъв си, самите ние попадаме в почти същата ситуация, но вече като подсъдими, а не като съдници? И отново недоволни, слепи и мрънкащи отказваме да прозрем една простичка истина.

Баланс

Моята надежда

Колкото и да ни се иска, не можем да вземаме без да даваме. Хиляди ако ли не и милярди са се опитвали, и далеч не са стигали. Често в живота си бях песимист, и като такъв, доста бързо отнемах или по – точно премазвах чуждата надежда. След което самият аз оставах без собствената си светлина. И да, както може би предполагате, бях мрънкащ, недоволен от живота и сляп за следващата простичка истина.

Пречистване

Някъде към средата на 2015 година бе момента в който сериозно се захванах с окултизма. Бях си купил доста книги по темата и една от тях бе за ангелите. Беше един от онези не много приятни моменти в които най – близките ти не се сещат за теб, пренебрегват те, дразнят те със снимки на вкусна топла пица, знаейки, че ти самия няма какво да ядеш в момента и, че си гладен.

Тъжен, гладен и гневен, хванах книжката за ангелите за да мога да се разсея тъй като бях на работа, и някък си настроението ми не пасваше на работния процес. След увода на книгата си спомних филма за Исус Христос, и за това как обясни на учениците си, метода за молитва към Бога.

След още няколко страници стигнах до Архангел Михаил. Някак от вътре почувствах, че той може да ме чуе, или силно имах нужда някой да ме изслуша, да чуе болката ми в онзи момент. И така започнах….

Чистота и искреност

Направих точно това което си спомнях от филма за Исус. Не ми отне много време да се отпусна защото бях сам в стаичката на охраната. Събрах си ръцете като за молитва и казах на Архангел Михаил всичко което ми тежеше. Почувствах на рамото си ръка, и сякаш ми бе казал “Не си сам, бъди смел”.

Надеждата ми се върна, светлинката която осветяваше пътя за мен, бе по – голяма от преди. И до ден днешен съм благодарен за онзи миг, от който така отчаяно имах нужда.

Да, всеки има право да вярва в каквото и когото поиска, ала истината си остава една. Когато сме искрени и чисти пред себе си, ще ни се помогне по най – добрия за нас начин.

Здравейте 👋

Бъдете винаги информирани за всичко ново във Вселената, напълно безплатно.

Няма спам и досаждане!

Харесва ли ви статията?
Харесва ми
3
Харесва ми
Помогна ми
1
Помогна ми
ХаХаХа
0
ХаХаХа
Ехаа
1
Ехаа
Тъжно
0
Тъжно
Не ми харесва
0
Не ми харесва
ИзточникЛичен опит

Още по темата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най - четено

Луната днес

Луната днес
Луната днес Кой лунен ден е според луната днес? Можете да разберете от ежедневната лунна прогноза на Вселената(Vselenata.com). Важно Лунната прогноза се обновява автоматично, точно в момента в който започва новия лунен ден! В случай, че това не се случи, изтрийте кеша на браузъра си. Пожелавам ви лек, спокоен и успешен лунен ден. с уважение: Милен(собственик и главен администратор на Вселената(Vselenata.com). Ежедневен Лунен Календар v3.2.4

Лунен календар за месец Юни 2024 година

Лунен календар
Лунен календар за месец Юни 2024 година Лунен календар за юни 2024 г. под формата на интерактивна таблица за всеки ден от месеца, посочваща дните на новолуние, пълнолуние, местоположението на Луната в знаците на Зодиака. Дългоочакваното лято настъпи. Градините са пълни с буйно цъфтяща зеленина и сладък аромат. Юни е месецът на лъчезарното слънце, най-дългите дни. Месец Юни получава името си от богинята Юнона, съпруга на Юпитер. Тя е богиня на плодородието, повелителка на дъжда и пазителка на брачните отношения. Лунният календар за юни 2024 г....

Лунен календар за 18-ти май

Лунен календар
До 14:42 е десети ден от лунния цикъл: Фаза на луната: Втора четвърт, растяща луна Характеристики на деня: Най-после настъпи денят на активната почивка. Силите в тялото започват да текат като фонтан. Сътворението във всеки смисъл е основното мото и тема на този ден. Въздействие върху личността: Излишната енергия постоянно се усеща. Силата трябва да се насочи в добра и творческа посока. Бизнес и пари Като цяло общуването на работното място е приятно, това се усеща особено в сплотените колективи. Днес енергията е в разгара си и с един...

Лунен календар от 13.05 до 31.05.24г.

Лунен календар
Лунен календар за месец Май 2024 година Лунна прогноза за всеки ден Лунен календар за 13 май 2024г Луната днес преминава от Рак в Лъв, в квадрат с Меркурий. Ще породи много планове, но за тяхното изпълнение може да няма достатъчно воля, смелост, подходящи ресурси и други фактори. За да направите скок към целта, имате нужда от тласък и допълнителна мотивация, включително отчаяние и протест. Недоволството от ситуацията ще бъде по-стимулиращо за предприемане на решителни стъпки, отколкото празните желания и капризи. Опитът да промените нещо радикално, да се сбогувате...

Хороскоп за 2024 г. Козирог

Годишен Хороскоп за зодиакален знак Козирог
Годишен Хороскоп за 2024 г. за Козирог Козирогът ще трябва активно да се справя с минали проблеми през първите пет месеца на 2024 г. Юпитер няма да ви остави без щедри подаръци и подкрепа. Хороскопът за 2024 година предсказва късмет на Козирозите в хазарта и предприятията, които не са лишени от риск. Можете да спечелите от лотария или спортни състезания. Съдбата е изцяло на ваша страна. Успех в различни събития, творчески презентации и материална печалба - това очаква Козирога през този успешен период. Най-важното е, да не пропускате...

You cannot copy content of this page